Överdimensionerade laster – hur det började.

Specialtransport transporter historia som går tillbaka till artonhundratalet, när fordonen redan kunna bära stora och tunga laster. Historien berättas från början av den industriella revolutionen, när ångmaskinen drogs på plattformen, teckningar av 30 hästar. Det var inte förrän på 20-talet av det tjugonde århundradet, en anställd i det tyska järnvägsnätet Johann Culemeyer, utvecklat trailers ett system som har utvecklats till vad vi nu kallar transport av överdimensionerade.

Efter andra världskriget har det skett en snabb utveckling av fordonsindustrin och därmed individer som kunde bära överdimensionerade laster. År 1950 lanserade det tyska bolaget Scheuerle Specialtransporter en T5061-S, vilket möjliggjorde en snabb resa, och fri transport av jordbruksmaskiner och konstruktion. Denna trailer för många år förblev standardutförande, som imiteras av andra tillverkare.

Dodaj komentarz